Середа, 24.04.2024, 17:24

Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Життя школи
Статті вчителів [12]
Шкільні новини [210]
Навчально-методична робота [85]
Виховна робота [123]
Гордість школи - випускники [2]
Інформація для учнів [31]
Інформація для батьків [43]
Сторінка психолога [13]
Шкільна бібліотека [17]
Проект "Енергоефективнi школи" [27]
Навчально-виховний процес [25]
Проект "Нова генерація" [9]
Особисті блоги та сайти вчителів [9]
Атестація педагогічних працівників [5]
ДПА і ЗНО [12]
Безпека у навчальному закладі [3]
Популярне на сайті
Знайти на сайті

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

 
Головна » 2015 » Червень » 14 » Гордість школи №2
05:02
Гордість школи №2

Гордість школи №2

Обдаровані діти – майбутнє держави!

Ось і відшуміло шкільне життя ще одного навчального року, який був щедро наповнений нестандартними та відкритими уроками, змаганнями, контрольними та практичними роботами, олімпіадами, різними конкурсами. 29 травня прозвучав останній дзвоник для учнів школи №2, який сповістив про початок канікул. А для 45 учнів 11 класу був останнім шкільним дзвоником, який звучав як кінець шкільного безтурботного життя і початок самостійного дорослого життя. Це був момент прощання зі школою, друзями, вчителями. Школа для них назавжди залишиться в пам’яті як світлий спогад про дитинство. І школа прощається зі своїми випускниками, які добре трудилися протягом 11 років, опановуючи основи знань, а також беручи участь у різноманітних конкурсах, інтелектуальних змаганнях, олімпіадах, завдяки яким вони мали змогу поглибити знання з предметів, розвинути інтелект, ерудицію, уміння спілкуватися. І як результат цієї наполегливої праці – 4 учні закінчили школу з високим рівнем знань, а три з них отримали медалі – дві золоті (Ліндаєв Дмитро і Сайкова Альона) та одну срібну (Кот Ганна). Ми пишаємося цими випускниками, які неодноразово захищали честь школи, приносячи перемогу і славу.

Гідна зміна росте їм – це учні 8-10 класів, які теж активні учасники конкурсів, олімпіад, інтелектуальних змагань.

«Генії не падають з неба, вони повинні мати можливість отримати освіту й мати умови для розвитку» (А.Бебель). Педагогічний колектив школи всіляко підтримує кожну дитину, сприяє розвитку її здібностей, готує ґрунт для того, щоб ці здібності було реалізовано. І результати не заставлять довго чекати. Саме в цьому навчальному році завдяки активним учасникам олімпіад школа стала переможцем серед шкіл міста і нагороджена Дипломом І ступеня за І місце у ІІ етапі Всеукраїнських олімпіад з базових предметів. У ІІ етапі олімпіад школа отримала перші місця з 18 предметів. Найактивніші учасники – учні 9А класу Цунік Тетяна, Вінніченко Марія, Солдаткін Віктор, 10АБ класів Кібальнікова Катерина, Сніжковська Лілія, Опаріна Тетяна, Грецко Поліна, учениця 8А класу Стаднік Поліна, учениця 6В класу Бородавка Світлана ті інші. Та серед них найяскравіше виділяються наші три зірочки Тетяна Цунік, Марія Вінніченко, Катерина Кібальнікова, які здобули призові місця на обласному рівні. Ми пишаємося вами, ви – таланти, наша гордість, а талановиті діти – це той ресурс, з якого створюється інтелектуальна еліта. Ваша перемога вливається у перемоги рідної школи.  

Те, що учениця 9А класу Таня Цунік  надзвичайно інтелектуально обдарована дитина можна зрозуміти з її успіхів на олімпіадах. Щороку її ім’я звучить у списку переможців міських і обласних олімпіад, Міжнародних мовно-літературних конкурсів. Здібності та старання Тетяни, помножені на щоденну копітку працю вчителів, принесли високі результати. Вже в цьому році дівчина перемогла на чотирьох обласних олімпіадах – І місце з історії, ІІ місце з англійської мови, ІІІ місце з української мови і літератури та з російської мови і літератури. Про майбутній фах ще не задумувалася, однак має певні вподобання. Вона -  гордість нашої школи. Ця зірочка засяяла ще під час навчання в початкових класах. Тетяна неодноразово була учасницею і переможцем міського етапу Всеукраїнського конкурсу знавців української мови ім. П. Яцика, брала участь в обласних конкурсах. Кожного року вона радувала нас перемогами на міських і обласних олімпіадах з української мови і літератури, російської мови. Це свідчить про її високий рівень знань, неймовірну старанність, наполегливість, працелюбність. 

Вінніченко Марія –  призер ІІІ етапу олімпіад – ІІІ місце з географії. Марія всебічно розвинена,  відповідальна, творча і наполеглива, скромна, ввічлива, товариська дівчина. Гарно вчиться, самостійно готує до уроків презентації, створює надзвичайно цікаві ігри, проекти, має тонке почуття гумору. Марія надзвичайно емоційна, артистична, постійна учасниця і переможець міського конкурсу юних поетів та читців до Дня народження Т.Г.Шевченка. Активна учасниця шкільних і міських позакласних заходів. Неодноразовий   переможцем міського мовно-літературного  конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Т.Г.Шевченка. Акуратність, терпіння, посидючість, вміння переборювати труднощі допомагають Марії у навчанні та її найбільшому захопленні – танцях.

Кібальнікова Катерина, учениця 10Б класу, одна із кращих учнениць школи, здобула ІІІ місце з біології у ІІІ етапі Всеукраїнських олімпіад з базових предметів. Навчається на відмінно, має багато друзів, дуже товариська, комунікабельна, завжди привітна і життєрадісна дівчинка. Катя відрізняється від своїх однокласників дуже серйозним ставленням до навчання, старанно готується до уроків, багато читає позакласної літератури. Природна допитливість проявляється у знаннях і вмінні орієнтуватися в інформації з різних сфер суспільної діяльності. Є у Катерини одна прикметна особливість – вона захоплюється танцями. Однокласники пишаються, що навчаються разом з Катериною,  бажають їй здоров’я, натхнення і високих творчих злетів

Ці юні обдарування радують нас ще з початкових класів, будучи активними учасниками різних конкурсів, шкільних олімпіад, інтелектуальних змагань. Вони росли допитливими, кмітливими, своїми досягненнями радували учителів, батьків, які завжди були їхніми першими помічниками. Цей вогник лідерства у навчанні і змаганні не згасав, а розгорався все сильніше з кожним роком. Щасливі очі дитини, радісні і підбадьорюючі погляди вчителів і батьків – бо кожна перемога дитини, кожен успіх – це радість і гордість для всіх. Кожна з дівчаток цінує той досвід, який вони отримали у школі, а ми, вчителі,  радіємо, що змогли  відкрити їхні творчі здібності та допомогли їм досягти нових відкриттів та здобутків.

Олімпіади закінчилися, а ми починаємо підготовку до наступних, адже досвід показує, що вони однозначно потрібні дітям як шлях до самовираження та розвитку. Бо обдаровані діти – майбутній цвіт нації, інтелектуальна еліта, гордість і честь України, її світовий авторитет, а тому перед кожним педагогічним колективом стоїть завдання спрямоване на забезпечення формування інтелектуального потенціалу нації шляхом створення оптимальних умов для всебічно обдарованої молоді. А батьки покликані допомогти дитині відкрити її життєве покликання, реалізувати себе як особистість, повинні бути терплячими, безмежно вірити в дитину, тоді ця дитина виросте творчою людиною.

Стара давня мудрість говорить, що кожна дитина з’являється на світ обдарована Господом якимось талантом. Так нехай ці таланти розквітають, радують батьків та вчителів, стають досягненням і гордістю держави.

Отож, придивляємось уважніше до своїх дітей, може поруч з нами живуть та навчаються справжні таланти та обдаровані особистості, які в майбутньому забезпечать інтенсивний соціальний розвиток та науковий прогрес, дальший розвиток науки і культури, всіх областей виробництва і соціального життя України.

       Дорогі діти! Ставте перед собою важливі цілі і прагніть їх досягти! 

 

Дубовик Олександра Миколаївна,

заступник директора з НВР

Категорія: Статті вчителів | Переглядів: 602 | Додав: оля | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наші друзі
  • Першотравенська ЗШ №1
  • Першотравенська ЗШ №3
  • Першотравенська ЗШ №4
  • Першотравенська ЗШ №5
  • ЦДТ«Надія»
  • Міський відділ освіти
  • ВИПУСКНИКАМ
  • Все про ЗНО
  • Міністерство освіти і науки України
  • Дніпропетровський РЦОЯО
  • Портал про ЗНО
  • Інформаційна система "Конкурс"
  • Урядовий сайт для юних громадян
  • ВЧИТЕЛЯМ
  • Все про ЗНО
  • Міністерство освіти і науки України
  • Дніпропетровський РЦОЯО
  • Портал про ЗНО
  • Библиотекарь.Ру
  • Острів знань
  • ДОІППО
  • Освітній портал
  • "Мої знання"
  • "Освітній портал Дніпропетровщини"
  • "Головне управління освіти і науки"
  • "Освітній портал Пед ПРЕСА"
  • Архів
    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Конструктор сайтів - uCoz